Septembrikuu tegemisi 2024

Categories :

September algas Uulu Lasteaias, nagu tõelises putukate peres, sigina ja saginaga. Heatujulisest suvevabadusest tulnud lapsed on tasapisi harjunud lasteaia päevarütmiga. Õppeaasta alguses on tüdrukud ja poisid rõõmsalt viibinud õues ja käinud looduses.

Kõige nooremad lapsed Liblika rühmas harjuvad järjest enam tegema kõike koos. Jalutuskäikudel lasteaia lähiümbruses on nad leidnud toredaid sügisande, mida loodus pakub. Jaanimardika rühma 3–4aastased lapsed on samuti tublid metsas värskes õhus seiklejad. Sügise sünnipäevaks tegid lastevanemad vahvaid sügiskompositsioone, mis ilmestasid rühma mängutuba kogu nädala. Suur aitäh! Sipelga rühma 3–4aastased põnnid tõid kodust kaasa sügislilli, et neid rühmatoas üheskoos uurida ja valmistada lilleseadeid. Uuriti ja maitsti mitmesuguseid koduaia ja metsa vilju. „Täname väga lastevanemaid, kes meid rikastasid sügisandidega,“ ütles õpetaja Erika.

4–5aastaste tüdrukute ja poiste Lepatriinu rühmas tehti uurimiseks tore näitus aiasaadustest. Lapsed tutvusid õunakoorimise masinaga ja õunamahla valmistades imestasid: „Mida kõike saab õuntest teha!“ Põrnika rühma 5–6aastastele lastele loodi rühmatuppa mõnus rahupesa, kus vaikselt raamatuid vaadata ja sõpradega vestelda. Õpetaja Heleri meisterdatud loodusmaterjalide aluse lahtreid on lapsed hoolega täitnud tõrude, teokarpide, kivide, käbide ja okstega, mille abil saab õppida matemaatikat ja mustreid laduda.

Mesimummi rühma koolieelikud alustasid õppimist töövihiku abil „Liisu ja Sass lasteaias“. „Küll oli suur saak,“ jäid nad oma tööga rahule ka maailmakoristusnädalal, kui kogu lasteaia rahvaga vaadati ümbruses ringi selle pilguga, et mis sobib loodusesse ja mis mitte ning kuidas ise looduses viibides käituda.

Septembrikuule pani punkti Eesti Lasteteater, vaatasime etendust „Seitsme maa ja mere taga“.